per person /
$

Free

Home Courses

Ψηφιακή αφήγηση I

Ψηφιακή αφήγηση I

Teacher

Γραμματεία Προγράμματος

Category

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Περιγραφή του Προγράμματος

Η ψηφιακή αφήγηση συνδυάζει την τέχνη της αφήγησης με την παραγωγική αξιοποίηση εικόνων, ήχων, μουσικής, πολυμέσων και λογισμικών web 2.0, με στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον του μαθητή και να συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή του στη διαδικασία της μάθησης. Η ψηφιακή αφήγηση στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, βοηθά στη συγκέντρωση του μαθητή, την οργάνωση της σκέψης, την κατανόηση δύσκολων ή αφηρημένων εννοιών, διευκολύνει την καλλιέργεια της συνεργατικής κουλτούρας και την παρουσίαση της γνώσης με ένα δημιουργικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Eπίσης αναγνωρίζεται ως σημαντικό μέσο ενίσχυσης της κατανόησης και της δημιουργικής μάθησης.

Το πρώτο σεμινάριο του κύκλου μαθημάτων ψηφιακής αφήγησης απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία που προϋποθέτουν τη δημιουργία μιας ψηφιακής αφήγησης και θα αναλυθεί η παιδαγωγική της χρησιμότητα αναφορικά με την υποστήριξη και εμπλουτισμό των διδακτικών μεθόδων και σε συνάρτηση με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένα λογισμικά  (η δωρεάν έκδοση) και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ψηφιακών αφηγήσεων, για τη βελτίωση-εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής πρακτικής, την εμπλοκή των μαθητών και την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας.

Το σεμινάριο υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης (και προαιρετικά σύγχρονης) εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle. Με τη λήξη του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής ανά εκπαιδευόμενο: 50€

Διάρκεια σεμιναρίου: 50 ώρες, 4 εβδομάδες

Για κάθε μία από τις 4 εβδομάδες θα παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό για μελέτη, εξάσκηση και εκπόνηση εργασιών και συμμετοχή σε συζητήσεις.

Δομή του Προγράμματος

Θα ανακοινωθεί

Υποβολή αιτήσεων ανοιχτή

  • Στοιχεία υποψηφίου

  • Μπορείτε να επιλέξετε 1 ή και περισσότερα προγράμματα πατώντας το πλήκτρο Ctrl και επιλέγοντας με το ποντίκι τα επιθυμητά προγράμματα
  • Επισυνάψτε το βιογραφικό σας.

    Drop files here or

 

Price : Free

Typology : Μελλοντικά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

κ. Α. Θυσιάδου - Μ. Ρούσση
τηλ.: 2510 462261
e-mail: kedivim@teiemt.gr